Kynuté knedlíky s povidly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1118 kcal
- Sacharidy 197 g
- Tuky 29 g
- Sodík 707 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 68 mg
- Draslík 91.2 mg
- Vláknina 8442 mg
- Vitamín A 8442 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.
-
2
Do zbylé mouky přidáme vejce, sůl, kvásek a zbylé vlažné mléko. Vše dobře promícháme, vypracujeme hladké těsto, které se nelepí a dáme je kynout.
-
3
Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a nakrájíme na čtverce. Do středu naneseme rozmíchaná povidla, zabalíme knedlíky a necháme je kynout.
-
4
Po vykynutí vkládáme knedlíky do osolené vařící vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obrátíme.
-
5
Uvařené knedlíky po vyjmutí z vody propíchneme špejlí, aby vyprchala pára.
-
6
Při podávání knedlíky posypeme moučkovým cukrem se skořicí a přelijeme je rozpuštěným máslem.