Brambory plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maso mleté - mix
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Brambory
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 4.7 mg
  • Draslík 962.2 mg
  • Vláknina 9034.3 mg
  • Vitamín A 9034.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 2

    Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté maso, krátce opečeme. Vmícháme posekané bylinky, rozsekaný česnek a předem namočenou, vymačkanou žemli. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Pečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme částečně vychladnout, na spodní straně je zarovnáme a vršky seřízneme. Brambory vydlabeme, vybranou dužinu rozmačkáme a vmícháme do masové směsi. Směsí naplníme brambory, urovnáme je do zapékací mísy, zalijeme vývarem. Pečeme v troubě 10 minut.

Komentáře k receptu