Brambory plněné mletým masem
Suroviny
- 250 g Maso mleté - mix
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 8 ks Brambory
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 4.7 mg
- Draslík 962.2 mg
- Vláknina 9034.3 mg
- Vitamín A 9034.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
-
2
Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté maso, krátce opečeme. Vmícháme posekané bylinky, rozsekaný česnek a předem namočenou, vymačkanou žemli. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Pečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme částečně vychladnout, na spodní straně je zarovnáme a vršky seřízneme. Brambory vydlabeme, vybranou dužinu rozmačkáme a vmícháme do masové směsi. Směsí naplníme brambory, urovnáme je do zapékací mísy, zalijeme vývarem. Pečeme v troubě 10 minut.