Candát s kedlubnami
Suroviny
- 400 g Kedlubna
- 100 g Zakysaná smetana
- 600 g Candát obecný
- 125 ml Víno bílé
- 300 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 16.6 mg
- Draslík 353.7 mg
- Vláknina 5009.3 mg
- Vitamín A 5009.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
-
3
Solamyl rozmícháme ve lžíci vody, přidáme ke kedlubnám a necháme přejít varem. Vmícháme zakysanou smetanu.
-
4
Připravené porce candáta opékáme na lžíci rozehřátého másla asi 2 minuty po obou stranách.
-
5
Kedlubny rozdělíme na talíře, na ně upravíme porce ryby a vše posypeme omytou řeřichou.