Drožďová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 3 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 62.2 mg
- Draslík 590.1 mg
- Vláknina 1956.4 mg
- Vitamín A 1956.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli osmažíme na tuku, přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté zalijeme vodou - asi litr. Opepříme, osolíme a vaříme.
-
2
Do hrnku dáme vejce a zahustíme strouhankou.
-
3
Lžičkou nabíráme hromádky a dáváme je do vroucí polévky.
-
4
Povaříme 5 minut, nakonec dáme petrželku.