Jahody smažené v těstíčku
Suroviny
- 500 g Jahody zahradní
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 ml Minerální voda perlivá
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 27 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 211.5 mg
- Vláknina 6392.8 mg
- Vitamín A 6392.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze žloutku, mouky, cukru, skořice, oleje (1 polévková lžíce) a minerálky připravíme hladké těstíčko. Necháme je asi 30 minut odpočinout.
-
2
Jahody omyjeme a osušíme, zelené stopečky ponecháme.
-
3
Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do těstíčka. Jahody uchopíme za stopku a protáhneme těstíčkem. Vkládáme je postupně do rozehřátého oleje a smažíme asi 3 minuty dozlatova.
-
4
Jahody vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem.