Jahody smažené v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Minerální voda perlivá
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 211.5 mg
  • Vláknina 6392.8 mg
  • Vitamín A 6392.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze žloutku, mouky, cukru, skořice, oleje (1 polévková lžíce) a minerálky připravíme hladké těstíčko. Necháme je asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Jahody omyjeme a osušíme, zelené stopečky ponecháme.

  • 3

    Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do těstíčka. Jahody uchopíme za stopku a protáhneme těstíčkem. Vkládáme je postupně do rozehřátého oleje a smažíme asi 3 minuty dozlatova.

  • 4

    Jahody vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu