Krůtí plátky s omáčkou
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 200 ml Voda pitná
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kompot rybízový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 20 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 117.5 mg
- Draslík 450 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené krůtí maso na plátky naklepeme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji z obou stran zprudka opečeme.
-
2
Maso poté vyjmeme.
-
3
Na vysmahnutém oleji osmahneme cibulku, vložíme zpět krůtí maso, zalijeme 200ml vody, přidáme provensálské koření a dusíme doměkka.
-
4
Plátky masa vyjmeme a udržujeme v teple.
-
5
Omáčku rozmixujeme, zahustíme jíškou, přidáme rybízový kompot, smetanu a necháme přejít varem.