Smažená Mozzarella

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mozzarella
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bazalka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.33 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 110.7 mg
  • Draslík 178.4 mg
  • Vláknina 1517.9 mg
  • Vitamín A 1517.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozzarellu necháme okapat a rozkrojíme ji na 4 plátky. Sýr obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme obalený sýr po obou stranách do zlatova.

  • 3

    Smaženou Mozzarellu upravíme na talíře a obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

  • 4

    Podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu