Drůbeží krém se zeleninou
Suroviny
- 33 g Cibule
- 67 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 67 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Sůl
- 166 g Zelenina kořenová
- 670 g Drůbeží skelety s kůží
- 0.3 g Muškátový květ
- 300 ml Mléko polotučné
- 1300 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 18 mg
- Vláknina 2061.5 mg
- Vitamín A 2061.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečlivě opláchnuté drůbeží suroviny zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou cibuli. Vše uvaříme téměř doměkka.
-
2
Vývar slijeme, maso z drůbeže obereme a s kůží nakrájíme na malé kousky.
-
3
Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, zalijeme trochou vývaru a částečně podusíme.
-
4
Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kuřat, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
-
5
Během vaření polévku občas promícháme, přidáme muškátový květ, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.
-
6
Nakonec polévku zjemníme mlékem, krátce převaříme, přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, podušenou kořenovou zeleninu, drůbeží maso a sůl. Ještě krátce povaříme.