Drůbeží krém se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 33 g Cibule
  • 67 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 67 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 166 g Zelenina kořenová
  • 670 g Drůbeží skelety s kůží
  • 0.3 g Muškátový květ
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 815 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 18 mg
  • Vláknina 2061.5 mg
  • Vitamín A 2061.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečlivě opláchnuté drůbeží suroviny zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou cibuli. Vše uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Vývar slijeme, maso z drůbeže obereme a s kůží nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, zalijeme trochou vývaru a částečně podusíme.

  • 4

    Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kuřat, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

  • 5

    Během vaření polévku občas promícháme, přidáme muškátový květ, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.

  • 6

    Nakonec polévku zjemníme mlékem, krátce převaříme, přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, podušenou kořenovou zeleninu, drůbeží maso a sůl. Ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu