Vepřové kostky na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 44 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 218.8 mg
- Vláknina 1765.8 mg
- Vitamín A 1765.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky a mírně naklepeme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na kolečka nebo proužky a na kostičky krájíme slaninu.
-
2
Červené víno smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme jalovec, rozmačkaný bobkový list a dobře vše promícháme.
-
3
Připravené maso napichujeme střídavě s cibulí, slaninou a paprikou na jehly, které položíme na alobal. Přelijeme marinádou, dobře zabalíme a necháme chvíli odležet v chladu.
-
4
Pokrm pečeme na grilu nebo ve vyhřáté troubě.