Vepřové kostky na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová krkovička
  • 150 g Slanina vepřová
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Jalovec
  • 1 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 218.8 mg
  • Vláknina 1765.8 mg
  • Vitamín A 1765.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky a mírně naklepeme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, očištěnou papriku rozkrájíme na kolečka nebo proužky a na kostičky krájíme slaninu.

  • 2

    Červené víno smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme jalovec, rozmačkaný bobkový list a dobře vše promícháme.

  • 3

    Připravené maso napichujeme střídavě s cibulí, slaninou a paprikou na jehly, které položíme na alobal. Přelijeme marinádou, dobře zabalíme a necháme chvíli odležet v chladu.

  • 4

    Pokrm pečeme na grilu nebo ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu