Hovězí kostky s okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.34 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2373 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 620 mg
  • Vláknina 6225.3 mg
  • Vitamín A 6225.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do zlatova. Přimícháme papriku, osmahneme a přidáme omyté, na kostičky pokrájené maso. Za stálého míchání je opékáme do červena. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vodou, za stálého míchání přivedeme do varu.

  • 2

    Nakonec přidáme na kostičky rozkrájené okurky, osmahnuté na másle, vše krátce podusíme.

  • 3

    Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.

Komentáře k receptu