Hovězí kostky s okurkami
Suroviny
- 600 g Hovězí maso přední
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.34 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2373 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 620 mg
- Vláknina 6225.3 mg
- Vitamín A 6225.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do zlatova. Přimícháme papriku, osmahneme a přidáme omyté, na kostičky pokrájené maso. Za stálého míchání je opékáme do červena. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vodou, za stálého míchání přivedeme do varu.
-
2
Nakonec přidáme na kostičky rozkrájené okurky, osmahnuté na másle, vše krátce podusíme.
-
3
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.