Vepřový guláš s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 380 g
- Sodík 764 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 112.9 mg
- Draslík 1700.1 mg
- Vláknina 19353.8 mg
- Vitamín A 19353.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut.
-
2
Očištěnou mrkev a pórek rozkrájíme na kolečka, oloupané brambory krájíme na kostičky. Přidáme k masu a ještě 20 minut společně dusíme. Nakonec guláš podle chuti osolíme a opepříme, před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
-
3
Podáváme s chlebem nebo se zeleninovým salátem.