Kuře pečené na celeru a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.17 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 187.7 mg
  • Draslík 610.3 mg
  • Vláknina 1569 mg
  • Vitamín A 1569 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře naporcujeme a osolíme.

  • 2

    Řapíkatý celer a petrželku nadrobno nasekáme, osmažíme na oleji. Přidáme kuře, zlehka je opečeme po obou stranách, podlijeme brandy a přidáme česnek. Kastrol přiklopíme poklicí a v troubě kuře zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu