Houbový koláč se zelím
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 250 g Zelí bílé - sterilizované
- 750 g Houby čerstvé
- 150 g Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 0.18 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 44 g
- Sodík 385 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 1017.3 mg
- Vláknina 18682.6 mg
- Vitamín A 18682.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku s máslem, vejcem, solí, pepřem a špetkou muškátu. Vypracujeme těsto, které necháme zabalené do fólie asi 30 minut v chladu.
-
2
Očištěné houby nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme houby a dusíme, až se odpaří většina vody. Poté přimícháme zelí.
-
3
Z těsta vytálíme placku a vyložíme jí koláčovou formu - okraje povytáhneme asi 4 cm. Těsto propícháme vidličkou a vložíme do silně vyhřáté trouby asi na 10 minut.
-
4
Do houbové směsi vmícháme kysanou smetanu a nastrouhaný sýr, nalijeme na korpus a pečeme 15 minut.