Sázená vejce po pekařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.7 mg
- Draslík 88.7 mg
- Vláknina 144.8 mg
- Vitamín A 144.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na lívanečníku vymazaném olejem osmažíme jemně nakrájený česnek a vyjmeme ho. Přidáme na kostičky rozkrájenou veku bez kůrky a za stálého míchání osmažíme do zlatova.
-
2
Na osmažené kostičky veky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a na mírném ohni smažíme, až bílky ztuhnou.
-
3
Ihned podáváme.