Sváteční žampionová polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón houbový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 225.2 mg
  • Vláknina 2021.3 mg
  • Vitamín A 2021.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a žampiony jemně nakrájíme, zpěníme na másle. Přisypeme mouku, osmahneme, postupně zalijeme vodou a rozšleháme. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut.

  • 2

    Nakonec přidáme Masox, smetanu, prohřejeme, a posypeme nasekanou petrželkou a drobně pokrájenými vejci uvařenými natvrdo.

Komentáře k receptu