Ořechové suchary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 110 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 140 g Mouka polohrubá
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 71.8 mg
  • Vláknina 1974 mg
  • Vitamín A 1974 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj hroznový cukr. Nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy a mouku.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

  • 3

    Vychlazený bochník krájíme na tenké plátky a sušíme při nejnižší teplotě v troubě (cca při 50°C).

  • 4

    Suchary uchováváme v dobře uzavřené dóze.

Komentáře k receptu