Knedlík se sójovým mlékem vařený v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 0.125 l Mléko sójové
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 149.7 mg
  • Draslík 55.2 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 275.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housky nakrájíme na kostičky, vejce, sůl a sójové mléko rozšleháme, přelijeme přes housky.

  • 2

    Přilijeme rozpuštěné, částečně vychladlé máslo a přisypeme jemně nasekanou petrželkou. Vše dobře promícháme a necháme asi hodinu odležet.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme podélný váleček, který zavážeme do navlhčeného látkového ubrousku.

  • 4

    Knedlík vaříme asi 30 minut v osolené vařící vodě. Hotový nakrájíme na plátky a přelijeme horkým máslem.

Komentáře k receptu