Bramborová polévka se slaninou
Suroviny
- 300 g Brambory
- 100 g Celer bulvový
- 25 g Slanina vepřová
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Libeček
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 5.7 mg
- Draslík 551.4 mg
- Vláknina 7011.2 mg
- Vitamín A 7011.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme je do hrnce s osolenou vodou spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným celerem, libečkem a bobkovým listem. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozškvaříme, přidáme majoránku, kmín, petržel a trochu mouky. Odstavíme z plotny, přilijeme trochu vody a promícháme. Směs nalijeme do polévky a povaříme 10-15 minut.
-
3
Nakonec polévku podle chuti dosolíme a opepříme.