Perlička na žampionech a lilku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 1402.6 mg
- Vláknina 8122 mg
- Vitamín A 8122 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou perličku naporcujeme a zbavíme kůže. Maso marinujeme nejméně 1 hodinu v citronové šťávě.
-
2
Omytý libeček povaříme v troše osolené vody. Žampiony očistíme, překrojíme na půlky a omytý lilek nakrájíme na kostičky.
-
3
Porce perličky osušíme a osmažíme v horkém oleji. Přidáme žampiony, lilek, snítku rozmarýnu a zalijeme vývarem z libečku.
-
4
Za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou doměkka.