Perlička na žampionech a lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Perlička
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Libeček
  • 0.5 ks Lilek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 1402.6 mg
  • Vláknina 8122 mg
  • Vitamín A 8122 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou perličku naporcujeme a zbavíme kůže. Maso marinujeme nejméně 1 hodinu v citronové šťávě.

  • 2

    Omytý libeček povaříme v troše osolené vody. Žampiony očistíme, překrojíme na půlky a omytý lilek nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Porce perličky osušíme a osmažíme v horkém oleji. Přidáme žampiony, lilek, snítku rozmarýnu a zalijeme vývarem z libečku.

  • 4

    Za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou doměkka.

Komentáře k receptu