Kuřecí stehna na víně
Suroviny
- 50 g Šunka dušená
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Kuřecí stehna
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 šálek Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 181.3 mg
- Draslík 422.7 mg
- Vláknina 4864.2 mg
- Vitamín A 4864.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá stehna částečně vykostíme a mírně naklepeme. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a posypeme nasekanou bazalkou (nebo tymiánem).
-
2
Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, podusíme na másle v zapékací míse a přidáme připravená kuřecí stehna. Podlijeme bílým vínem a trochou vývaru. Na každé stehno položíme trochu jemně pokrájené šunky, smíchané se strouhankou a nasekanou petrželkou, poklademe vločkami másla.
-
3
Pokrm upečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka a ihned podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.