Vepřové nudličky na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 132.8 mg
  • Draslík 353.8 mg
  • Vláknina 1108.3 mg
  • Vitamín A 1108.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, neklepeme je a rozkrájíme na nudličky. Vložíme na jemně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a za stálého míchání opečeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.

  • 2

    Když je maso zpola měkké, vydusíme šťávu na tuk, přisypeme mouku, mletou papriku a lehce osmahneme. Přilijeme trochu vody, přidáme kečup, trochu piva a dusíme, až maso změkne. Před koncem dušení přilijeme zbylé pivo.

  • 3

    Při podávání ozdobíme každou porci kolečky natvrdo uvařeného vejce.

  • 4

    Podáváme s vařenými těstovinami a dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu