Vepřové nudličky na pivě
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.47 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132.8 mg
- Draslík 353.8 mg
- Vláknina 1108.3 mg
- Vitamín A 1108.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme přes vlákno na plátky, neklepeme je a rozkrájíme na nudličky. Vložíme na jemně pokrájenou, na oleji zpěněnou cibuli a za stálého míchání opečeme. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme.
-
2
Když je maso zpola měkké, vydusíme šťávu na tuk, přisypeme mouku, mletou papriku a lehce osmahneme. Přilijeme trochu vody, přidáme kečup, trochu piva a dusíme, až maso změkne. Před koncem dušení přilijeme zbylé pivo.
-
3
Při podávání ozdobíme každou porci kolečky natvrdo uvařeného vejce.
-
4
Podáváme s vařenými těstovinami a dušenou zeleninou.