Vepřový perkelt se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 89.3 mg
- Draslík 821.9 mg
- Vláknina 9097 mg
- Vitamín A 9097 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec naklepeme a nakrájíme na kostky.
-
2
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Odstavíme z ohně, vmícháme papriku, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna pod poklicí.
-
3
Když je maso zpola udušené, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (nebo protlak), očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené zelí. Vše dodusíme doměkka. Osolíme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.