Růžičková kapusta s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 25 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 50.5 mg
- Draslík 226.8 mg
- Vláknina 13167 mg
- Vitamín A 13167 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kapustičky křížem nakrojíme v košťálu a v osolené vodě je uvaříme téměř do měkka.
-
2
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na osminky, které ještě podélně rozkrojíme a zakapeme citronovou šťávou.
-
3
V pánvi rozškvaříme plátky slaniny, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mírně ji osmahneme. Tuk slijeme, přidáme připravená jablka a za občasného promíchání je opečeme do měkka. Dále přidáme uvařené a okapané kapusty, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř. Vše zalijeme smetanou a povaříme asi 5 minut.
-
4
Kapustičky s jablky podáváme horké jako přílohu k drůbeži nebo k rybě.