Růžičková kapusta s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 400 g Kapusta růžičková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 50.5 mg
  • Draslík 226.8 mg
  • Vláknina 13167 mg
  • Vitamín A 13167 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kapustičky křížem nakrojíme v košťálu a v osolené vodě je uvaříme téměř do měkka.

  • 2

    Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na osminky, které ještě podélně rozkrojíme a zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    V pánvi rozškvaříme plátky slaniny, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mírně ji osmahneme. Tuk slijeme, přidáme připravená jablka a za občasného promíchání je opečeme do měkka. Dále přidáme uvařené a okapané kapusty, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř. Vše zalijeme smetanou a povaříme asi 5 minut.

  • 4

    Kapustičky s jablky podáváme horké jako přílohu k drůbeži nebo k rybě.

Komentáře k receptu