Křehký meruňkový páj
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 12 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 98.6 mg
- Draslík 155.8 mg
- Vláknina 3829.2 mg
- Vitamín A 3829.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 10 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme mouku, máslo, cukr, mléko, žloutky a špetku soli a vypracujeme soudržné těsto, které dáme ve fólii do lednice. Necháme asi hodinu vychladit.
-
2
Rozvírací formu vymažeme a vysypeme rozdrobenými piškoty.
-
3
Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Karambolu rovněž omyjeme a osušenou nakrájíme na plátky.
-
4
Těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký kulatý plát a vložíme do formy. Naskládáme meruňky (klenbou vzhůru) a plátky karamboly.
-
5
Přebývající těsto oddělíme a vyválíme z něj další kulatý tenký plát. Tímto zakryjeme ovoce, okrajem přitiskneme k sobě a potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch propíchneme vidličkou.
-
6
Troubu předehřejeme na 225C, koláč pečeme dozlatova asi 25minut.
-
7
Páj servírujeme posypaný moučkovým cukrem.