Donuty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 27 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 95.6 mg
- Draslík 44.9 mg
- Vláknina 2373.5 mg
- Vitamín A 2373.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mléko s cukrem, rozšlehaným vejcem, částí mouky a kypřicím práškem. Vše mícháme a přidáváme podle potřeby zbylou mouku, až se vytvoří těsto, které již nelepí.
-
2
Těsto osmkrát prohněteme, vyklopíme je na pomoučený vál a rozválíme. Kulatou formičkou s otvorem uprostřed vykrajujeme donuty a vkládáme je do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.
-
3
Usmažené donuty vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a podáváme.