Donuty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.29 dl Olej stolní
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 95.6 mg
  • Draslík 44.9 mg
  • Vláknina 2373.5 mg
  • Vitamín A 2373.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mléko s cukrem, rozšlehaným vejcem, částí mouky a kypřicím práškem. Vše mícháme a přidáváme podle potřeby zbylou mouku, až se vytvoří těsto, které již nelepí.

  • 2

    Těsto osmkrát prohněteme, vyklopíme je na pomoučený vál a rozválíme. Kulatou formičkou s otvorem uprostřed vykrajujeme donuty a vkládáme je do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.

  • 3

    Usmažené donuty vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a podáváme.

Komentáře k receptu