Roštěná s rýží

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 400 g Rýže dušená
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 49.3 mg
  • Draslík 91.1 mg
  • Vláknina 3161.4 mg
  • Vitamín A 3161.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dáme na osmaženou cibulku a orestujeme.

  • 2

    Poté zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme 50 minut doměkka.

  • 3

    Maso vyndáme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme.

  • 4

    Přecedíme, dochutíme a maso vrátíme do omáčky.

  • 5

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu