Telecí maso zapečené s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 119.1 mg
- Draslík 589.4 mg
- Vláknina 4407.5 mg
- Vitamín A 4407.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a necháme vcelku. Omyté maso nakrájíme na kostky.
-
2
Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibulek promíchaných s česnekem, opepříme, osolíme a omastíme. Dále navrstvíme maso, osolíme, potom dáme opět cibuli s česnekem a vrstvy opakujeme. Vše zalijeme směsí 2 šálků vody a šálku octa a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka. Nádobou občas zatřeseme, aby se pokrm nepřipálil.