Telecí maso zapečené s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 500 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Česnek
  • 2 šálek Voda pitná
  • 1 šálek Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 119.1 mg
  • Draslík 589.4 mg
  • Vláknina 4407.5 mg
  • Vitamín A 4407.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a necháme vcelku. Omyté maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibulek promíchaných s česnekem, opepříme, osolíme a omastíme. Dále navrstvíme maso, osolíme, potom dáme opět cibuli s česnekem a vrstvy opakujeme. Vše zalijeme směsí 2 šálků vody a šálku octa a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka. Nádobou občas zatřeseme, aby se pokrm nepřipálil.

Komentáře k receptu