Kapustové lívance kynuté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 plátek Anglická slanina
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • 2 šálek Kapusta hlávková
  • 0.28 hrnek Tuk
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 155.9 mg
  • Draslík 728.7 mg
  • Vláknina 5489 mg
  • Vitamín A 5489 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 150 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu uvaříme v osolené vodě, necháme okapat a na hrubo nasekáme.

  • 2

    Připravíme kvásek z vlahého mléka a droždí.

  • 3

    Slaninu drobně nasekáme, sklovitě vyškvaříme, přilijeme mléko, vmícháme žloutky, mouku, kapustu, kvásek a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh.

  • 4

    Z těsta pečeme lívance v lívanečníku.

Komentáře k receptu