Květák po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 883.3 mg
- Vláknina 11419.8 mg
- Vitamín A 11419.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 156.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky - ponecháme je vcelku. Cibuli a česnek oloupeme, papriky očistíme a umeleme. Hořčičná semínka roztlučeme v hmoždíři.
-
2
Do rozpuštěného másla vložíme zeleninovou kaši, koření a sůl. Přidáme růžičky květáku a dusíme ve vlastní šťávě na mírném ohni bez podlévání.