Kapusta v sardelové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 7 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 839.1 mg
- Vláknina 7539.8 mg
- Vitamín A 7539.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 225 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kapustu rozebereme na listy a v mírně osolené vroucí vodě uvaříme doměkka.
-
2
Okapanou kapustu nakrájíme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teple.
-
3
Sardelovou pastu rozetřeme a za stálého míchání rozvaříme v octě. Přidáme olej, sůl, pepř a znovu přivedeme k varu. Omáčku smícháme s uvařenou kapustou.
-
4
Ihned podáváme.