Kapusta v sardelové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kapusta hlávková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 839.1 mg
  • Vláknina 7539.8 mg
  • Vitamín A 7539.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 225 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kapustu rozebereme na listy a v mírně osolené vroucí vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Okapanou kapustu nakrájíme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teple.

  • 3

    Sardelovou pastu rozetřeme a za stálého míchání rozvaříme v octě. Přidáme olej, sůl, pepř a znovu přivedeme k varu. Omáčku smícháme s uvařenou kapustou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu