Kapr po lipensku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Víno červené
  • 4 dl Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 852 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Zalijeme ji vínem a rybím vývarem. Přidáme kečup, sůl a vše rozšleháme.

  • 2

    Do připraveného základu vložíme omyté porce kapra a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Porce kapra na talířích přeléváme šťávou.

Komentáře k receptu