Vepřové kotlety dušené se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 800 g Zelí kysané
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Jalovec
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Cukr krystal
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 1083.7 mg
  • Vláknina 7922.3 mg
  • Vitamín A 7922.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety v celku po všech stranách osmahneme na rozehřátém sádle, podlijeme, osolíme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Maso potom vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Na šťávu od dušení vložíme kysané zelí, přidáme hřebíčky, bobkový list, dvě kuličky jalovce a podle chuti přidáme cukr. Zelí podlijeme trochou vody a podusíme.

  • 3

    K měkkému zelí přidáme nakrájené kotlety a prohřejeme. Nakonec odstraníme celé koření.

Komentáře k receptu