Vepřové kotlety dušené se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 143.8 mg
- Draslík 1083.7 mg
- Vláknina 7922.3 mg
- Vitamín A 7922.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety v celku po všech stranách osmahneme na rozehřátém sádle, podlijeme, osolíme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Maso potom vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Na šťávu od dušení vložíme kysané zelí, přidáme hřebíčky, bobkový list, dvě kuličky jalovce a podle chuti přidáme cukr. Zelí podlijeme trochou vody a podusíme.
-
3
K měkkému zelí přidáme nakrájené kotlety a prohřejeme. Nakonec odstraníme celé koření.