Brukve plněné masem
Suroviny
- 400 g Kuřecí maso vařené
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.25 ks Cibule
- 1 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 8 ks Kedlubna
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 20 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 187.4 mg
- Draslík 1602.6 mg
- Vláknina 24808.5 mg
- Vitamín A 24808.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava náplně: jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný žampión, posekanou petrželovou nať, osolíme a dusíme do měkka. Poté přidáme namleté maso i se šťávou, mírně podlijeme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a zamícháme žloutek.
-
2
Příprava brukví: oloupané brukve vydlabeme lžičkou, osolíme uvnitř i vně, naplníme připravenou směsí a vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami dušenými s máslem a saláty.