Bílá omáčka na obalení smažené zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 193 mg
- Draslík 453.2 mg
- Vláknina 3041 mg
- Vitamín A 3041 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny drobně pokrájíme, podusíme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a dusíme do měkka.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na kousku másla, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a povaříme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, vmícháme žloutky, rozsekanou šunku a dušené žampióny. Řádně promícháme.
-
3
Ve vlažné omáčce obalíme porce předvařené zeleniny a necháme oschnout. Poté zeleninu namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a smažíme.