Vařený celer

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 32 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 520 mg
  • Vláknina 6400 mg
  • Vitamín A 6400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omytý celer vložíme do osolené a okyselené vody a vaříme jej 20 - 40 minut podle velikosti.

  • 2

    Uvařený celer zchladíme, oloupeme a nakrájíme na nudličky nebo na kostičky.

  • 3

    Podáváme s holandskou omáčkou či s vařenou majonézou. Můžeme jej přidávat i do zeleninových a bramborových salátů.

Komentáře k receptu