Brambory zapečené s vejci a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 386.3 mg
- Draslík 699.4 mg
- Vláknina 7430.5 mg
- Vitamín A 7430.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, přidáme jemně usekané houby, osolíme, přidáme nasekanou petrželovu nať a vše dusíme doměkka.
-
2
Silně vymastíme zapékací mísu, vložíme na kolečka nakrájené osolené brambory, dáme vrstvu dušených hub, opět brambory, osolíme, opepříme. Na brambory dáme čtyři na tvrdo uvařená a na kolečka nakrájená vejce, osolíme a poslední vrstva tvoří brambory. Osolíme, opepříme, pokapeme máslem, vložíme do silně předehřáté trouby a jakmile se pokrm začne péci, přelijeme vejci ušlehanými do pěny s osoleným mlékem.
-
3
Pokrm upečeme do růžova.