Brambory zapečené s vejci a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 2 šálek Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 386.3 mg
  • Draslík 699.4 mg
  • Vláknina 7430.5 mg
  • Vitamín A 7430.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, přidáme jemně usekané houby, osolíme, přidáme nasekanou petrželovu nať a vše dusíme doměkka.

  • 2

    Silně vymastíme zapékací mísu, vložíme na kolečka nakrájené osolené brambory, dáme vrstvu dušených hub, opět brambory, osolíme, opepříme. Na brambory dáme čtyři na tvrdo uvařená a na kolečka nakrájená vejce, osolíme a poslední vrstva tvoří brambory. Osolíme, opepříme, pokapeme máslem, vložíme do silně předehřáté trouby a jakmile se pokrm začne péci, přelijeme vejci ušlehanými do pěny s osoleným mlékem.

  • 3

    Pokrm upečeme do růžova.

Komentáře k receptu