Opečená rajčata s vejci a slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 400 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 258.9 mg
  • Draslík 401.9 mg
  • Vláknina 3373.8 mg
  • Vitamín A 3373.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájenou slaninu opečeme na pánvi, přidáme plátky cibule a osmahneme ji. Nakonec přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata.

  • 2

    Když vysmahne všechna šťáva, rozklepneme vejce (volská oka) a každé osolíme a opepříme. Pokrm zvolna dopečeme.

  • 3

    Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu