Kedlubny s vaječnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 113.7 mg
  • Draslík 582.1 mg
  • Vláknina 11121 mg
  • Vitamín A 11121 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na plátky nakrájené kedlubny osolíme a podusíme na 30g másla.

  • 2

    Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem a povaříme na hladký krém. Do hotového přidáme žloutek.

  • 3

    Nakonec zhoustlý krém zakapeme citronovou šťávou, mírně osladíme a nalijeme na dušené kedlubny.

Komentáře k receptu