Kedlubny s vaječnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 113.7 mg
- Draslík 582.1 mg
- Vláknina 11121 mg
- Vitamín A 11121 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na plátky nakrájené kedlubny osolíme a podusíme na 30g másla.
-
2
Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem a povaříme na hladký krém. Do hotového přidáme žloutek.
-
3
Nakonec zhoustlý krém zakapeme citronovou šťávou, mírně osladíme a nalijeme na dušené kedlubny.