Bramborové knedlíky s krupicí I.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 16 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 141.5 mg
- Draslík 451.9 mg
- Vláknina 6176 mg
- Vitamín A 6176 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vysypeme krupici, mouku a prolisované brambory.
-
2
Metlou rozšleháme vejce, osolíme přidáme mléko a tekuté máslo. Směs vlijeme k bramborám s krupicí a moukou, vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme tři podlouhlé knedlíky a vaříme v osolené vodě zhruba 25 minut.