Bramborové šišky s máslem a houskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
- Sacharidy 146 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1527 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 1053.1 mg
- Vláknina 18192 mg
- Vitamín A 18192 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Potom je umeleme nebo jemně nastrouháme, přidáme sůl, prosátou krupici a hrubou mouku, rozmíchaná vejce a propracujeme v tužší těsto.
-
2
Z těsta vyválíme silnější prameny a rozkrájíme je na dílky, ze kterých vyvalujeme šišky. Vkládáme je do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené necháme okapat.
-
3
Nakonec šišky posypeme prosátou, na sucho osmahnutou strouhankou.
-
4
Při podávání pokrm posypeme moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.