Treska na hořčici
Suroviny
- 50 g Cibule
- 16 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Zelenina kořenová
- 4 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.5 l Voda pitná
- 1 kg Treska aljašská
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 5 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 64.9 mg
- Draslík 1021.6 mg
- Vláknina 15269 mg
- Vitamín A 15269 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, potřeme hořčicí.
-
2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, vložíme na ní porce tresky, po obou stranách je rychle opečeme. Podlijeme vývarem ze zeleniny a koření. Zvolna dusíme asi 15 minut.
-
3
Porce ryby vyjmeme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou v troše studené vody, několik minut povaříme.
-
4
Hotovou omáčku nalijeme na rybu.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami.