Smažený telecí brzlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Olej stolní
  • 500 g Telecí brzlík
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 455.2 mg
  • Draslík 674.5 mg
  • Vláknina 918.9 mg
  • Vitamín A 918.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, vložíme jej do studené vody, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Osušený brzlík obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance. Porce usmažíme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Hotový pokrm můžeme pokapat rozehřátým máslem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu