Smažený telecí brzlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 455.2 mg
- Draslík 674.5 mg
- Vláknina 918.9 mg
- Vitamín A 918.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, vložíme jej do studené vody, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Osušený brzlík obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance. Porce usmažíme na rozpáleném oleji.
-
3
Hotový pokrm můžeme pokapat rozehřátým máslem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.