Dušený telecí brzlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 327.7 mg
- Draslík 746.8 mg
- Vláknina 2030.5 mg
- Vitamín A 2030.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě asi 5 minut, vložíme jej do studené vody a po vyjmutí nakrájíme na kousky.
-
2
Na kostičky nakrájenou slaninu necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vložíme na ní osolený brzlík a opečeme jej. Potom přidáme špetku pepře, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotový brzlík zaprášíme moukou, osmahneme ji a znovu podlijeme. Chvíli dusíme, až omáčka zhoustne.
-
3
Podáváme s nočky, s rýží nebo s těstovinami.