Dušený telecí brzlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Telecí brzlík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 327.7 mg
  • Draslík 746.8 mg
  • Vláknina 2030.5 mg
  • Vitamín A 2030.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě asi 5 minut, vložíme jej do studené vody a po vyjmutí nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na kostičky nakrájenou slaninu necháme zesklovatět, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vložíme na ní osolený brzlík a opečeme jej. Potom přidáme špetku pepře, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotový brzlík zaprášíme moukou, osmahneme ji a znovu podlijeme. Chvíli dusíme, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Podáváme s nočky, s rýží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu