Bílá kroupová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ječné kroupy
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Houby čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 102.7 mg
  • Vláknina 4062.3 mg
  • Vitamín A 4062.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy propláchneme, namočíme přes noc do vody, druhý den je dolijeme vodou a uvaříme do měkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou z krup, přidáme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, houby, koření a umleté kroupy. Polévku povaříme.

  • 3

    Před podáváním přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu