Brambory zapečené s uzeným masem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Moravské uzené maso
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory vařené
  • 0.24 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 260.4 mg
  • Draslík 879.2 mg
  • Vláknina 10039.8 mg
  • Vitamín A 10039.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Maso drobně nasekáme.

  • 2

    Vymastíme zapékací mísu, klademe do ní vrstvu brambor, osolíme a opepříme, vložíme vrstvu nasekaného masa, vrstvy opakujeme. Pokapeme tukem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 10 minut.

  • 3

    Poté zalijeme vejci, ušlehanými s osoleným mlékem, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme do růžova půl hodiny.

  • 4

    Zapečené brambory podáváme jako samostatný pokrm se saláty.

Komentáře k receptu