Brambory zapečené se zelím a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 28.4 mg
  • Draslík 844.7 mg
  • Vláknina 13389.8 mg
  • Vitamín A 13389.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, oloupeme, uvaříme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme.

  • 3

    Zelí rozebereme na listy, přelijeme horkou vodou a drobně nasekáme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme do poloměkka.

  • 4

    Zapékací mísu vymastíme, dáme tenkou vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Poté dáme vrstvu zelí a opět brambory. Povrch pokapeme máslem a pečeme v troubě zhruba půl hodiny.

Komentáře k receptu