Brambory zapečené se zelím a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 20 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 28.4 mg
- Draslík 844.7 mg
- Vláknina 13389.8 mg
- Vitamín A 13389.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, oloupeme, uvaříme a nakrájíme na plátky.
-
2
Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme.
-
3
Zelí rozebereme na listy, přelijeme horkou vodou a drobně nasekáme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme do poloměkka.
-
4
Zapékací mísu vymastíme, dáme tenkou vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Poté dáme vrstvu zelí a opět brambory. Povrch pokapeme máslem a pečeme v troubě zhruba půl hodiny.