Jablečný nákyp s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 18 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 251.9 mg
- Draslík 397.6 mg
- Vláknina 12519 mg
- Vitamín A 12519 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Podusíme je do poloměkka na víně a vyjmeme na talíř.
-
2
Do šťávy nasypeme nastrouhané rohlíky, zamícháme a odstavíme z ohně.
-
3
Plátky mandlí slabě opražíme se lžičkou cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme k němu postupně žloutky, mandle, podušená jablka a nakonec rohlíky.
-
4
Nákyp vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy a pečeme asi 25 minut.