Rýžový nákyp se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 32 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 300.3 mg
- Draslík 141.2 mg
- Vláknina 5743.2 mg
- Vitamín A 5743.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v mléce a necháme vychladnout.
-
2
Utřeme máslo se žloutky a cukrem, přidáme uvařenou rýži a sníh ušlehaný ze 2 bílků.
-
3
Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 25 minut. Potom potřeme povrch marmeládou a sněhem ušlehaným ze 2 bílků a 120 g cukru a dopečeme.