Rýžový nákyp se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr moučkový
  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 300.3 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 5743.2 mg
  • Vitamín A 5743.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v mléce a necháme vychladnout.

  • 2

    Utřeme máslo se žloutky a cukrem, přidáme uvařenou rýži a sníh ušlehaný ze 2 bílků.

  • 3

    Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 25 minut. Potom potřeme povrch marmeládou a sněhem ušlehaným ze 2 bílků a 120 g cukru a dopečeme.

Komentáře k receptu