Tresčí filé s křenovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Citrony
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 149.4 mg
  • Vláknina 7087 mg
  • Vitamín A 7087 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé omyjeme, potřeme olejem a grilujeme v rozehřátém grilu po obou stranách.

  • 2

    Nastrouhaný křen smícháme s ušlehanou smetanou.

  • 3

    Grilované porce filé upravíme na listy hlávkového salátu, pokapeme citronovou šťávou vymačkanou z jednoho citronu, osolíme, posypeme nasekaným koprem a petrželkou a ozdobíme dílkem citronu. Přidáme dávku křenové šlehačky.

Komentáře k receptu