Kopřivová polévka s moravským uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 7 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 12.7 mg
- Draslík 82.9 mg
- Vláknina 2996.4 mg
- Vitamín A 2996.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zamícháme a zalijeme vodou. Vaříme, až je rýže téměř měkká.
-
2
Potom přisypeme drobně nasekané kopřivy, na nudličky nakrájené uzené maso (nebo šunku) a vaříme ještě 5 minut.
-
3
Hotovou polévku okořeníme nasekanou pažitkou.